Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Utsläppsfri buss snart på marknaden

Publicerad: 29 juli 2015, 04:33

Toyota planerar att börja sälja klimatsmart bränslecellsbuss under nästa år.


Ämnen i artikeln:

Toyota

I slutet av juli 2015 kördes Toyotas bränslecellsbuss i tät innerstadstrafik i centrala Tokyo. Målet är att kunna lansera busstypen, som tankas med vätgas och endast släpper ut vattenånga, kommersiellt under 2016.

Syftet med denna och andra pilottester är dels att utvärdera hur bränslecellsbussar fungerar i olika trafikmiljöer, dels att prova hur bussarna kan användas som nödkraftverk i händelse av elavbrott, skriver Toyota Sweden i ett pressmeddelande,

Miljöaktuellt har tidigare skrivit om bussen, som har utvecklats av Toyota och dess dotterbolag Hino, som tillverkar lastbilar och bussar. Driv­linan bygger på samma teknik som bränslecellsbilen Toyota Mirai, som började säljas i december 2014.

Toyota har provat bränslecellsbussar i trafik sedan augusti 2003. Sedan januari 2015 körs en bränslecellsdriven buss i reguljär daglig lokaltrafik i Toyota City.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Toyota

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.