Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Utsläppsnotan blir dyrare än väntat

Publicerad: 9 maj 2014, 08:14

Framtidens generationer kommer att få en högre klimatnota än vad världens regeringar har räknat med. Det visar två färska rapporter.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaThomas SternerNature

När USA:s president Barack Obama i veckan lanserade sin nya kampanj för att öppna amerikanernas ögon för klimathotet hade han en tung rapport med sig. I den ställer sig 300 experter bakom slutsatsen att ökningen av naturkatastrofer kostar landet miljarder dollar, skriver Veckans Affärer.

I samma veva publicerades en artikel i tidskriften Nature som visar att kommande generationer kommer att få betala mer för skadorna som utsläppen för med sig än vad världens regeringar har räknat med.

En av författarna är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och IPCC-författare. Artikeln ställer sig bakom förslaget från amerikanska regeringen om att höja den så kallade sociala kostnaden av koldioxidutsläpp till 37 dollar per ton, rapporterar Veckans Affärer.

Den sociala kostnaden är teoretisk och används av myndigheter vid beräkningar av infrastruktur- och energiprojekt.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.