måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Utveckling drabbas vid Ericsson-varslet

Publicerad: 29 januari 2009, 10:02

800 av de 1.000 varslade jobbar i Stockholm. Varslet slår hårt mot produktutvecklingen.


I dag lade Ericsson de varsel som ska minska antalet anställda med 1.000 personer under året. Den 21 januari meddelade telekomjätten att varslen skulle komma.

800 personer varslas i Stockholm, 100 personer i Hudiksvall, 40 personer i Karlskrona och 30 i Luleå, enligt ett pressmeddelande.

I Stockholm, Karlskrona och Luleå är det uteslutande tjänstemän som berörs av dagens varsel, hälften inom försäljning och administration och resterande inom produktutveckling.

Det innebär att över 200 personer som är sysselsatta med produktutveckling tvingas lämna sina jobb. I Hudiksvall påverkas även produktion.

– Vi vet inte exakt när förhandlingarna kan vara avslutade och när de enskilda individerna kan få besked men vårt mål är att göra detta senast i slutet av maj, säger Göran Henriksson, personalchef för Ericsson i Sverige i pressmeddelandet.

”Åtgärderna är en del för att nå koncernens mål om att minska de årliga kostnaderna med cirka 10 miljarder från andra halvan av 2010”, skriver företaget. Totalt kommer cirka 5.000 anställda globalt att beröras. Ericsson har totalt 20.150 anställda i Sverige och 78.750 i världen.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev