Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

V60 Plug-in Hybrid deltar i miljörally

Publicerad: 10 maj 2011, 05:27

Det har blivid dags för officiell provkörning av V60 Plug-in Hybrid. Volvo väljer Michelin Challenge Bibendum i Berlin för testkörningen.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

18 till 22 maj hålls Michelin Challenge Bibendum i Berlin. Det blir platsen för Volvo Personvagnars första officiella provkörningar av modellen V60 Plug-in Hybrid. Under eventet kombineras tekniktester, utvärderingar, demonstrationer och testkörningar ”i syfte att mäta framstegen hos fordon, energialternativ och teknologier”, skriver Volvo Personvagnar i ett pressmeddelande.

Ska tävla i Tyskland.

– Testerna i Michelin Challenge Bibendum handlar inte bara om energieffektiv körning. De väger även in traditionella egenskaper som acceleration och väghållning. Därför är vi övertygade om att våra bilar kommer att klara sig mycket bra. Alla tre är lika välutrustade, bekväma, sportiga och säkra som alla andra Volvomodeller, säger Peter Mertens, vice president research and development på Volvo Personvagnar, i en kommentar.

V60 Plug-in Hybrid, som är ett samarbete mellan Volvo och Vattenfall, ska börja säljas under 2012. Bilen har en elmotor på 70 hästkrafter och en 2,4 liters dieselmotor på 215 hästkrafter. Bilens totala räckvidd är 1.200 kilometer.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.