Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vad är det i tanken?

Publicerad: 17 juli 2015, 04:26

En ny rapport avslöjar hur bra eller usel din mack är på att informera om klimatpåverkan och ursprungsmärkning av bränslet.


Gröna Bilister driver sedan ett par år kampanjen Jag VILL veta i syfte att få bränsleföretagen att bli bättre på att informera sina konsumenter om hur grönt drivmedlet är.

Fyra stora bolag, OKQ8, Preem, St1 och Statoil jämförs, och sammanställningen av resultaten från granskningen kan du se här.

Bränslebolagen har, enligt den miljödrivna motororganisationen Gröna Bilister, blivit bättre på den här typen av information. Men det går att göra mer.

– Behovet är stort av ett standardiserat sätt att presentera informationen. Ett politiskt beslutat regelverk är önskvärt, men alla granskade bolag kan prestera mycket bättre på egen hand, om bara viljan finns, säger Per Östbom, drivmedelsansvarig på Gröna Bilister, i ett pressmeddelande.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.