Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Våga upphandla hållbart – att lämna ett litet avtryck är stort

Publicerad: 7 juli 2016, 13:07

Your browser does not support iframes. Våga upphandla hållbart – att lämna ett litet avtryck är stort Handdukar av trä och lakan av pet-flaskor. Genom att ställa tydliga hållbarhetskrav och våga tänka annorlunda har Stockholms…


Våga upphandla hållbart – att lämna ett litet avtryck är stort

Handdukar av trä och lakan av pet-flaskor. Genom att ställa tydliga hållbarhetskrav och våga tänka annorlunda har Stockholms läns landsting infört helt nya material i sjukvården.  Välkommen till ett seminarium där vi blandar teori med praktik och delar med oss av våra lärdomar från verkligheten om vad som krävs för att lyckas med hållbar upphandling över tid. Charlotta Brask, hållbarhetschef på Stockholms läns landsting guidar oss genom ett spännande samarbete som resulterat i innovationer i form av nya miljövänliga och Bra miljövalscertifierade textilier för sjukvården. Textilia och Senstex berättar om det snåriga arbetet för att hitta fabriker som kan och vill utveckla mer miljövänliga produkter. Seminariet avslutas med en gemensam diskussion tillsammans med organisationen Bra Miljöval om att våga upphandla hållbart.

Moderator:
Anna Hallberg, Kommunikationschef Textilia

Talare:
Charlotta Brask, hållbarhetschef, Stockholms läns landsting
Karin Lindmark, textilchef, Textilia
Torgny Andersson, grundare, Senstex
Johanna Sandahl, Ordförande Naturskyddsföreningen

Panel: Bra Miljöval
Arrangör: Textilia

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.