Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Var femte husägare funderar på egen elproduktion

Publicerad: 25 April 2014, 09:16

Var femte svensk husägare funderar på att investera i egen elproduktion. Bland de med gård eller villa på glesbygden är siffran en dryg tredjedel.


Ämnen i artikeln:

Svensk Energi

En undersökning i Elmätaren visar att var femte svensk husägare funderar på att investera i egen elproduktion. Bland de med gård eller villa på glesbygden funderar en dryg tredjedel på att investera i egen elproduktion. Vanligaste skälet till att vilja producera sin egen el är "spara pengar" (58%), ”miljöskäl” (51 %) och "att vara så självförsörjande som möjligt" (50 %). I enkäten deltog 1030 personer över 18 år.

– Det som krävs för att få fart på den egna elproduktionen är enkelhet och ekonomiska incitament och att regelverket ändras så att det blir lönsamt att sälja den el man själv inte använder. Just nu verkar det finnas vissa skattetekniska hinder som vi hoppas att politikerna löser innan beslutet i maj, säger Helena Olssén, el- och samhällsanalytiker på Svensk Energi, i en kommentar i Elmätaren.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Svensk Energi

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.