Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Varannan får inte tekniken att fungera

Publicerad: 18 november 2008, 07:57

En undersökning visar att väldigt många har problem med att få sina tekniska prylar att fungera och går de sönder är det inte alltid så lätt att fixa det.


Pew Research Centers Internet & American Life Project genomför olika undersökningar för att se hur amerikaner förhåller sig till teknik och nu senaste tog man en titt på hur enkelt användarna tycker det är att använda sina tekniska prylar.

För de som ansvarar för användargränssnitten är det knappast någon trevlig läsning. Hela 48 procent av de 2 054 respondenterna svarade nämligen att de haft åtminstone någon teknisk utrustning som de inte kunnat få att fungera på egen hand. Så slutsatsen blir att närmare hälften av alla människor inte förstår sig på den teknik de använder dagligen.

Många blir också frustrerade av att sakerna då och då slutar fungera. 44 procent av de tillfrågade uppgav att de haft problem med sin internetanslutning under det senaste året. 39 procent hade haft problem med sin dator under samma tid och 29 procent hade haft mobiltelefoner som inte fungerat.

För det mesta går det att fixa problemen på egen hand eller med hjälp av support eller vänner. 15 procent lyckades dock inte lösa problemet alls utan var tvungna att ge upp. 59 procent sa att det var väldigt viktigt för dem att tekniken fungerade jämnt så man kan ana att det finns gott om utrymme för förbättringar när det gäller att göra tekniken mer användarvänlig.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev