Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Världen i bokstäver ska hjälpa barn

Publicerad: 12 april 2017, 11:30

Den svenska organisationen ABCCharity samlar in pengar till välgörenhet genom att sälja fotografier på bokstäver som man skapat tillsammans med barn runt om i världen.


Den svenska välgörenhetsorganisationen ABCCharity har hittat på ett nytt koncept för att få in pengar till välgörenhetsorganisationer som hjälper barn. Organisationen säljer foton på bokstäver som har skapats tillsammans med barn i olika länder.

– Vi anlitar en fotograf som bestämmer i vilket land bilden ska tas. Sedan kontaktar vi skolor, lokal press och lokala företag som vill bidra. Sedan samlar vi barnen för att de tillsammans ska bilda en bokstav. Bilderna säljs i en webbshop och pengarna går till en organisation som man väljer att donera till. När vi har fotat av alla bokstäver i alfabetet är det meningen att man ska kunna köpa flera bokstäver för att skriva bolagsnamnet eller andra saker, förklarar Fia Garner, communication PR på ABCCharity.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.