Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Världens hetaste teknikjobb ledigt

Publicerad: 17 april 2009, 04:15

Är du vass? Riktigt vass? Då har vi ett tips. Den brittiska underrättelsetjänsten letar efter dig.


Den brittiska underrättelsetjänsten, MI5, söker en vetenskaplig chefsrådgivare, chief scientific advisor. En vanlig dag på jobbet innebär bland annat att arbeta med anti-terrorism och kontraspionage.

För att vara en lämplig kandidat måste du tillhöra världseliten inom relevanta vetenskapliga och teknologiska discipliner, skriver MI5 i platsannonsen. Du behöver excellenta strategiska egenskaper och vara en mycket god kommunikatör. Du måste även kunna visa prov på förmåga att leda kritiska projekt och processer i komplexa miljöer.

Rådgivaren måste hålla sig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom teknik och vetenskap, berättar professor John Beddington, vetenskaplig chefsrådgivare för de brittiska myndigheterna för BBC.

– Det finns en enorm mängd vetenskapligt innehåll i den här rollen, säger Beddington till BBC.

De kommunikativa egenskaperna behövs för att få en bra kontakt med experter i andra länder som riskerar att utsättas för terrorangrepp. Personen kan bli en kontaktpunkt, menar Sally Leivesley på säkerhetsföretaget New Risk.

– Det här betyder att stora vetenskapliga laboratorium runtom i världen kan koodineras i händelse av en incident, säger Leivesley till BBC.

Den 24 april ska ansökningarna vara inne. För att bli aktuell för tjänsten måste sökande antingen vara britter eller ha mycket starka band till landet.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev