Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Världens klimatforskare samlade i Malmö

Publicerad: 24 Oktober 2017, 07:19

120 av världens främsta klimatforskare har samlats i Malmö för att författa en specialrapport om hur FN:s klimatmål ska uppnås.


120 klimatforskare från hela världen har samlats i Malmö för ett av IPCC:s författarmöten. Syftet med de sammanlagt fyra mötena är att sammanställa ett vetenskapligt underlag gällande vad som krävs för att världen ska nå 1,5-gradersmålet från klimatmötet i Paris. Specialrapporten som forskarna arbetar med ska bland annat innehålla information om vilka möjliga åtgärder som finns och vad en temperaturhöjning på 1,5 grader skulle innebära.

När mötet öppnades under gårdagen talade klimatminister Isabella Lövin om den viktiga roll som IPCC spelar för att sammanfatta kunskapsläget och driva klimatfrågan framåt.

–Sverige tog tidigt initiativ till att vara värd åt det här mötet för att på så sätt stötta IPCC:s arbete. Klimatforskningen spelar en mycket viktig roll i att ge beslutsfattare och olika aktörer i samhället en tydlig bild av vilka utmaningar världen står inför och vilka åtgärder som behövs, sa klimatministern.

IPCC möte i Malmö pågår 23-27 oktober. Specialrapporten ska presenteras 1 november 2018.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.