torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Varning för miljökatastrof efter Brexit

Publicerad: 14 september 2018, 12:26

Nya dokument som presenterades under torsdagen visar att den brittiska regeringen saknar planer för hur man ska ersätta EU:s miljölagar efter Brexit.

Ämnen i artikeln:

Eu

Theresa Mays regering har hela tiden uppgett att miljölagarna kommer att upprätthållas även om Storbritannien inte lyckas förhandla sig till de fördelar som man hoppas på efter utträdet. Men ett nytt dokument som presenterades i torsdags visar att den brittiska regeringen är oförberedd och saknar en detaljerade plan för hur upprätthållandet av regelverken ska gå till på flera viktiga områden. När juridiska experter från miljöorganisationer Client Earth granskade det nya dokumentet kunde de konstatera att det saknas en tydlig plan för hur man ska hantera frågor som rör bland annat miljöstandarder, utsläpp från trafik och industrier och ozon-nedbrytande ämnen.

Enligt Tom West, politisk och juridisk rådgivare på Client Earth, skulle ett EU-utträde utan de fördelar som Theresa May hoppas på vara katastrofalt för miljöskyddet i Storbritannien.

”Trots återkommande försäkringar att Brexit inte kommer att skada vår miljö, så avslöjar dokumentet hur oförberedd regeringen är då det kommer till att upprätthålla nuvarande miljöstandarder om vi skulle få ett utträde utan gynnsamma villkor.”

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev