Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vart fjärde miljöproffs missnöjd med lönen

Publicerad: 15 September 2009, 08:44

1583 miljöproffs har deltagit i Miljöaktuellts stora löneundersökning. Var fjärde är missnöjd med sin lön.


Av de nästan 1600 som svarat på Miljöaktuellts stora löneenkät 2009 arbetar runt hälften i det privata näringslivet medan 40 procent arbetar i offentlig sektor och ytterligare 10 procent i ett bolag kopplat till offentlig sektor. Runt hälften arbetade i någon av storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö medan 28 procent arbetade i kommuner med fler än 50000 invånare och 22 procent i kommuner med mindre än 50000 invånare. 80 procent av de tillfrågade miljöproffsen hade examen från universitet eller högskola.

Den genomsnittliga lönen för det genomsnittliga miljöproffset, alltså oavsett hemvist, kön, ålder, utbildningsnivå och titel, var 33 895 kronor. Den siffran verkar göra många missnöjda. Enligt undersökningen är nämligen 26 procent av miljöproffsen mycket eller ganska missnöjda med sin lön. Detta förklarar nog också det faktum att hela 22 procent av de tillfrågade miljöproffsen ville byta jobb. Hela 28 procent sa sig vara osäkra och bara hälften av de tillfrågade svarade direkt nej på frågan om de ville eller hade för avsikt att byta jobb.

Vill du veta om du har rätt lön? Ta del av Miljöaktuellts stora löneundersökning 2009 i nästa nummer av Miljöaktuellt. Skaffa din prenumeration här!

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.