Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vasakronan först med gröna hyresavtal

Publicerad: 19 Februari 2010, 08:55

Från och med första mars erbjuder Vasakronan så kallade gröna hyresavtal till alla sina kunder. Första avtalet har tecknats med Logica i Nacka Strand.


Ämnen i artikeln:

Energianvändning

Avtalet innebär att både hyresvärden och hyresgästen ska vidta olika åtgärder för att till exempel minska energianvändningen, förbättra avfallshanteringen, göra bra materialval och ha större återvinningsgrad vid ombyggnader. Hyresgästen måste förbinda sig att bara använda grön el i sina lokaler.

– I många andra länder, till exempel i England och Australien, blir gröna hyresavtal allt vanligare. Som branschledare i Sverige känner vi ett ansvar för att se till att det blir så även här. Vi hoppas att det ska bli en ny branschstandard och att alla hyresgäster, oavsett hyresvärd, får den här möjligheten, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius i ett pressmeddelande.

Om Vasakronan skulle minska energianvändningen med tio procent i alla sina lokaler skulle det enligt företaget motsvara uppvärmningen i 3000 villor.

Pernilla Strid

Ämnen i artikeln:

Energianvändning

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.