Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Växande intresse för gröna obligationer

Publicerad: 28 augusti 2015, 05:38

Uppsalahem ger ut en grön företagsobligation på 500 miljoner kronor med en löptid på fem år. Anledningen är att bolaget vill driva sin nyproduktion av bostäder med gröna pengar.


Ämnen i artikeln:

gröna obligationer

– Samtidigt som vi har en av Sveriges högsta nyproduktionstakter, renoverar vi befintligt bestånd med ett tydligt fokus på energibesparingar. Det gröna ramverk vi nu tagit fram anger kriterierna för vår gröna upplåning. Det är i huvudsak miljöklassad nyproduktion som ska finansieras, samt kommande ombyggnationer med tydligt fokus på hållbarhet, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem AB.

Det nya lånet kommer framför allt finansiera Linnéhuset och ligger i Luthagen. Bland de största investerarna finns SPP Storebrand och Danske Capital.

– Det finns ett växande intresse från investerare att välja hållbara investeringar. Genom att köpa gröna obligationer kan de bidra till en bättre miljö. För oss är det ett naturligt steg att ge ut en grön obligation eftersom vi länge arbetat med hållbarhet, säger Kerstin Joelsson, finanschef Uppsalahem.

Läs mer här.

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 28 augusti.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

gröna obligationer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.