Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vd:ar med vinstchans

Publicerad: 17 november 2004, 11:13

Volvos Leif Johansson, McDonald’s Mats Lederhausen och Wedins Roland Nilsson. De är några som nominerats till priset Utmärkt Miljöledarskap 2004 som delas ut nästa år i samband med Sustainability Day i Stockholm.


Några andra som kämpar om priset är Bernt Brattstig, vd på Arctic Paper Munkedals AB, och Stig Holm, vd på Tekniska Verken i Linköping.

Priset ska enligt kriterierna ges till en person som ”genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i dennes organisation eller i samhället”. I första hand delas det ut till någon som inte har dessa frågor som huvudsaklig sysselsättning och som kommer från svenskt näringsliv.

Framåtanda, nytänkande och affärsmässighet ska också vara ledstjärnor för vinnaren som får ta emot priset under Sustainability Day den 14 april nästa år. Det en ny konferens om hållbar utveckling som Dagens Miljö arrangerar tillsammans med Näringslivets Miljöchefer, NMC.

Utdelare av priset kommer att vara Frida Blom, ordförande i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, för att som Nobels Fredspris lyfta fram den starka kopplingen mellan hållbar utveckling och fredsarbete.

Dagens Miljö är ny partner till NMC i arbetet med priset, tidigare var det E&T Förlag och dessförinnan Finanstidningen.

Priset ligger helt i rätt riktning för tidningen.

– Vi vill driva på utvecklingen och ser samarbetet med NMC och priset Utmärkt Miljöledarskap som ett bra sätt att få ännu mer genomslag för dessa angelägna frågor, säger Sven-Erik Remmare, affärsområdeschef på IDG, där Dagens Miljö ingår.

Nomineringstiden för priset gick ut den 14 november.

Läs mer om Utmärkt Miljöledarskap.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.