Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vectura köper Geo Innova

Publicerad: 8 januari 2010, 06:40

Konsultföretaget Vectura förstärker inom markmiljö och vatten. Köper Geo Innova.


Geo Innova, med kontor i Linköping och Göteborg, har nio anställda. För Vectura innebär köpet en breddning inom tjänsteområdet markmiljö. Geo Innova arbetar med riskbedömning och efterbehandling av förorenade markområden, tillståndsärenden, avfallsteknik och användning av alternativa material inom anläggning, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Företaget har även nischkompetenser inom vattenkemisk interaktion med undermarkskonstruktioner och modellering av termiska egenskaper i anslutning till kärnbränsleförvar och elkablar.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet och ser att det stärker Vecturas totala erbjudande. I och med förvärvet etablerar vi en kompetensbas inom markmiljö som svarar på våra kunders behov och de ökade lagkrav som ställs på miljöfrågor inom transportinfrastruktur, säger Jan Colliander VD för Vectura i en kommentar.

Geo Innova som startades 2001 omsatte 12 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2008/2009. Någon köpeskilling har inte meddelats.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.