måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vem är Sveriges bästa hållbarhetschef 2015? Nominera nu!

Publicerad: 5 februari 2015, 09:36

Det är hög tid att nominera kandidater till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2015. Missa inte chansen att lyfta fram din favorit – det kanske är du själv!

Ämnen i artikeln:

Sustainability Day

I fjol instiftade Miljöaktuellt priset ”Sveriges bästa hållbarhetschef” och nu är det dags att nominera och lyfta de inspirerande hållbarhetschefer som under 2014 åstadkommit stordåd.

HÄR KAN DU NOMINERA DIN KANDIDAT (Du får absolut gärna nominera dig själv!)

Prisets syfte är att identifiera och lyfta de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet – för att inspirera och motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Övergripande kriterier för priset är följande:

1. Åstadkommen affärsnytta
Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling – på ett såväl strategiskt som konkret sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster eller att hjälpa marknaden/kunder att bli mer hållbara.

2. Åstadkommen hållbarhetsnytta
Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

3. Ledarskap
En viktig parameter som vägs in i juryns helhetsbedömning och en förutsättning för att åstadkomma resultat är just ledarskap, det såväl interna som externa.
Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp, styrelse men också externa intressenter som leverantörer och kunder. Det kan exempelvis handla om att ta initiativ inom vissa områden och driva marknaden i mer hållbar riktning.

4. Innovation och nytänkande?
Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer – exempelvis kunder eller konkurrenter – inspirerats?

Vinnaren av priset utses av en jury som består av bland annat representanter från Handelshögskolan (Susanne Sweet),  Ledarna (Erika Svensson), Tomas Haglund, Accenture, Mikael Salo, Miljöaktuellt, med flera.

HÄR KAN DU NOMINERA DIN KANDIDAT! Du får absolut gärna nominera dig själv! Sista nomineringsdag är måndagen den 9 februari kl 18.00.

Utmärkelsen delas ut på konferensen Sustainable Business Day den 3 mars i Stockholm.

Här berättar Charlotta Szczepanowski, som tog priset som "Årets Hållbarhetschef 2014", om året som gått.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev