torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vem är Sveriges bästa hållbarhetschef 2019 – nominera din kandidat

Publicerad: 16 januari 2019, 12:07

Det är hög tid att nominera kandidater till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2019. Missa inte chansen att lyfta fram de föredömliga hållbarhetschefer som du känner till, eller kanske dig själv.


Nominera din kandidat här

För femte gången är det dags att utse årets bästa hållbarhetschef. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Priset delas ut av Aktuell Hållbarhet, som med hjälp av en jury utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

Åstadkommen affärsnytta
Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.

Åstadkommen hållbarhetsnytta
Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

Ledarskap
En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.

Innovation och nytänkande
Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

(Obs, kriterierna kan komma att vässas ytterligare av årets jury som utses inom kort)

Nominera en kandidat här.

Sista dag för nominering är den 8 februari. Priset delas ut på ett halvdagsseminarium den 20 mars.

Tidigare års pristagare är:
2017: Louise König, hållbarhetschef på Coop

2016: Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen

2015: Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia

2014: Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev