Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vem kan tämja Miljötekniksverige?

Publicerad: 27 September 2011, 09:54

Miljöaktuellt är på jakt efter säljare som kan ta sig an en av Sveriges mest expansiva branscher. ”En ambitiös, ansvarsfull prestigelös person” säger affärschef Ingemar Jansson och avslöjar framtidsplanerna. Är det dig vi letar efter?


Tidningen Miljöaktuellt växer och storsatsar på miljöteknik och innovation (cleantech/greentech) och söker nu efter ljus och lykta efter den perfekta säljaren som vill vara med och bygga Sveriges mest centrala mediakanal för branschen och kunderna.

Vad är en perfekt säljare för det här jobbet?
– En ambitiös och prestigelös person som har förmågan och viljan att ansvara för det nya mediets utveckling och brinner för att göra affärer. Entreprenörskap är en viktig del av tjänsten och ett stort plus om detta är något som faller naturligt för henne eller honom. Vår nya medarbetare ska gilla högt tempo, vara bra på att kommunicera affärsnytta och tar egna initiativ. Hon eller han ska ha förmågan att göra snabba avslut samtidigt som du kan tänka långsiktigt och strategiskt för att bygga samarbetsavtal och skapa förtroende. Därför är personligheten av största betydelse, säger Ingemar Jansson, affärschef på Miljöaktuellt.

Varför är då det här Miljösveriges mest intressanta jobb?
– Miljöteknik är ett tillväxtområde som kommer spela en avgörande roll för hur Sverige och världen ska lyckas ställa om till ett hållbart samhälle. Området har affärsmässigt lysande framtidsutsikter som kan lyfta Sverige till att bli nästa generations industrination. Vad som saknas är en plattform för kommunikation kring tekniken, politiken och affärerna och det är just detta som vår säljare ska vara med och bygga upp.

– Personen vi letar efter kommer att få jobba i själva centrum av denna utveckling, med att stimulera affärer både i Sverige och på den internationella marknaden. Våra förhoppningar är att personen vi hittar kan, vill och vågar ta ansvaret att tillsammans med oss på Miljöaktuellt bygga en plattform som verkligen hjälper våra svenska miljöteknikbolag.

Berätta om arbetsplatsen och arbetskollegorna.
– Jag skulle vilja säga att Miljöaktuellt karaktäriseras av tolv mycket prestigelösa, öppna ansvarstagande personer med en enorm vilja, driv och passion. Vi gör detta för att vi tror på det vi gör och att vi har en viktig uppgift att fylla. På sälj och markandsavdelningen är vi idag sex personer som längtar efter en ny kollega att dela våra erfarenheter med. Miljöaktuellt tillhör förlaget IDG som är en entreprenöriell organisation som uppmuntrar och förväntar sig ansvarstagande och initiativförmåga. Så rätt person kan praktiskt taget gå hur långt som helst.

Hur är du som chef då?
– Jag tror och hoppas att jag är en bra coachande chef. Min vilja är att kunna ge mina medarbetare förtroende. Jag finns där som ett stöd men förväntar mig att mina medarbetare, på samma sätt som jag, tar ansvar både för sin egen och för företagets utveckling.

Här kan du läsa mer om tjänsten.
Frågor besvaras av Ingemar Jansson som även nås på 0708-475 203.
Är detta något för dig? Skicka ansökan omgående till ingemar.jansson@idg.se.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.