Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Verktygstips: Gör IT-chefen grön

Publicerad: 26 Maj 2010, 07:57

Vill din IT-chef inte förstå vikten av grön och energisnål IT. Då kanske det är dags att sätta IT-chefen på kurs.


Det är IT-utbildningsföretaget Cornerstone som nu lanserar en certifierad utbildning inom grön IT. Utbildningarna genomförs i två kurser – "Introduktion till Grön IT" och "Grön IT Foundation". Utbildningarna är de första i Sverige som erbjuder en globalt erkänt certifiering inom Grön IT.

På kursen får deltagarna en introduktion till grön IT och begreppet grön IT definieras "en gång för alla". Kursen går också igenom värdet med grön IT samt affärsnyttan av att anta en grön IT-strategi. Utbildningen riktar sig till alla på företag som är engagerade i inköp, leverans och support av IT – till exempel IT-chefer, tekniker och utvecklare.

Cornerstone menar att också små företag kan vinna mycket på en grön IT-strategi. Exempel på åtgärder är att ersätta resande med videokonferenser, virutalisera servrarna och förlänga avndandet av datorer och mobiltelefoner.

Här hittar du mer information om kurserna.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.