Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Verktygstips: Nu kommer hållbarhetsstandarden för kommuner och landsting

Publicerad: 23 juni 2010, 11:00

Snart kommer den nya standarden som ska hjälpa till med ledningsarbetet inom hållbarhet i kommuner, landsting och regioner.


SIS arbetar just nu på att ta fram en ny svensk standard som ska bli en vägledning för kommuner, landsting och regioner i deras hållbarhetsarbete. Standarden riktar sig främst till den högsta ledningen men kan också bli användbar för alla som på något sätt arbetar och påverkar arbetet med hållbar utveckling inom organisationen.
– Behovet är stort bland kommuner, landsting och regioner att enas kring en gemensam modell och arbetsmetod för hållbar utveckling. Riktlinjerna ska ge tydligt utrymme för den politiska styrningen men som modell betraktad ha en bred politisk förankring och på så vis överleva politiska skiften, säger Willy Karlsson som ärprojektledare på SIS.

SIS meddelar att den nya hållbarhets-standarden kommer att ha många likheter med den kommande standarden för socialt ansvar, ISO 26000. Hållbarhets-standarden kommer emellertid att vara anpassad till de speciella förhållanden som gäller för kommuner landsting och regioner.

Läs mer om den nya standarden på SIS hemsida.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.