Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Verktygstips: Så blir du rättvis i Kina

Publicerad: 14 april 2010, 10:53

Har ditt företag verksamhet i Kina, eller planerar ni att starta. Läs rapporten ”Metoder för inlytande för anställda i Kina” så kan du göra ditt företag rättvisare.


Ämnen i artikeln:

Csr

Rapporten "Metoder för inflytande för anställda i Kina" visar på metoder som fackförbund, företag och flerpartsinitiativ arbetar med idag för att stärka de anställdas rättigheter i Kina. Rapporten är skriven av Fair Trade Center som valt ut projekt och initiativ med intressanta erfarenheter.

I rapporten kan du bland annat läsa om den Hong Kong-baserade arbetarrättsorganisationen China Labour Bulletins strategier och råd till företag, fackföreningar och andra utländska organisationer. Du kan också läsa om IT-jätten HP:s erfarenheter av deras projekt tillsammans med den kinesiska organisationen Students and Scholars against Corporate Misbehaviour (SACOM) där man utbildat kinesiska arbetare hos HP:s leverantörer.

Ladda ner rapporten här!

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.