Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vevbar videospelare

Publicerad: 5 December 2008, 08:13

Visst är det förargligt att få slut på batterierna i MP3-spelaren när du sitter där på bussen på väg långt bort?


Veva 1 minut, titta på film i 40 mimnuter!

Senast i raden av vevbara saker är Trevor Baylis Eco Media Player EMP-MX71 med vilken du kan du veva fram musik, veva upp laddning till den inbyggda ficklampan och veva upp laddning till mobiltelefonen. Ett nödhjälpsaggregat för den moderna människan, i fickformat. Den lagrar och visar det mesta. 1,8-tumssäkärmen visar mp4-filmer, MP3-spelaren spelar musik (mp3, wma, asf, wav, ogg), i övrigt har den FM-radio, fungerar som datalager via USB mot sitt interna 2GB minne, kan läsa SD-kort och den inbyggda mikrofonen kan användas för att spela in röstmemon. Lyssna i lurar eller i den inbyggda högtalaren. Alltihop toppas med en ebok-visare, men frågan är vad man kan ha för nytta av den på en 1,8-tumsskärm.

Kör på de interna laddbara litium-jonbatterierna eller veva på veven för att ladda dem när de är slut. En minuts vevning räcker till 40 minuters tittning. Batterierna lagrar energi för maximalt 20 timmars spelning. Alternativt kan du ladda den från en dator med USB-urtag.

Avsaknaden av tangentbelysning gör dock att du behöver en vevbar ficklampa för att hitta knapparna i mörker. Något att tänka på när du sitter där i djungeln, elden just slocknat, Tarzan precis tagit farväl och svingat sig upp i träden och nattens alla ljud långsamt kryper närmare.

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.