fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Vi behöver aktiva och pådrivande COP-ordförande”

Publicerad: 7 april 2011, 06:59

I veckan har världens klimatförhandlare träffats i Bangkok för att börja diskussionerna inför FN:s klimatmöte i Durban i december – COP 17.
– Cancunbesluten måste nu fyllas med innehåll och genomföras i praktiken, säger Sveriges klimatambassadör Staffan Tillander.

Ämnen i artikeln:

Klimatförhandlingar

Veckans möte mellan världens klimatförhandlare i Bangkok börjar lida mot sitt slut. Mötet hålls på tjänstemannanivå och är det första mötet där parterna kan vidareutveckla besluten som togs på förra COP-mötet i Cancún. Miljödepartementet passade på att fråga klimatambassadör Staffan Tillander om hur den fortsatta processen ser ut ut fram till COP 17 i Durban, Sydafrika?
– Vi hoppas att Mexiko och Sydafrika nu arbetar tätt samman och att de driver på arbetet. Vi behöver en ambitiös arbetsplan och vi behöver aktiva och pådrivande COP-ordförande för att klara av detta. Från svensk sida kommer vi att arbeta nära med Sydafrika, på samma sätt som vi gav stöd till och samarbetade med Mexiko. Det innebar bland annat att miljöministern kunde spela en central roll i Cancun i utformningen av de viktiga långsiktiga målen. Det är ett arbete som nu ska tas vidare. Ambitiösa mål för utsläppsreduktion, till 2020 och fram till 2050, ger oss en bra mätsticka, och därmed en möjlighet att skapa en internationell politisk press för mer ambitiösa åtgärder, svarar Staffan Tillander i ett pressmeddelande.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev