Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Video: Här är det flygande vindkraftverket

Publicerad: 12 september 2016, 12:10

Det amerikanska företaget Makani Power har tagit fram en prototyp av en smart kite som kan generera 50 procent mer energi än en vanlig vindturbin.


Ämnen i artikeln:

Grön ItInnovationTeknikVindkraft

Flytande vindkraftverk har funnits på marknaden länge. Men få har hört talas om de flygande vindkraftverken. ”Energy Kite M600” flyger i en cirkulär bana och tar hjälp av ett GPS-system och flera sensorer för att fånga upp så mycket vind som möjligt.

Vinden passerar genom åtta rotorer som driver en generator och producerar elektricitet. Elektriciteten transporteras sedan genom ett kätting ner till en basstation. En energikite-station kan generera upp till 600 kilowatt, den kan placeras på otillgängliga ställen och användas på högre höjder än vanliga vindturbiner. Än så länge är det inte klart när Makani Power kommer att börja producera sin energikite för kommersiella syften.

Här kan du se filmen som visar hur energi-kite fungerar.

Lina Rosengren

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.