Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vindkraftbolaget som får börsrekommendationen ”köp”

Publicerad: 18 maj 2011, 05:56

Förra veckan – det första positiva kvartalsresultatet någonsin. Den här veckan: rekommendationen ”köp” i tidningen Affärsvärlden.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Arise Windpower tilldelas en köprekommendation i onsdagens utgåva av tidningen Affärsvärlden, skriver DI.se. Arise Windpower har hamnat i en efterfrågad nisch och överskotten i bolaget kommer att öka, menar tidningen.

Arise Windpower redovisade förra veckan ett resultat efter skatt på 13,5 miljoner kronor för det första kvartalet. Det var första gången bolaget redovisade ett positivit reslutat. ”Bolaget skördar nu resultat av senare tids satsningar samtidigt som företaget gynnas av flera trender. Samtidigt är de problem som finns hanterbara, menar Affärsvärlden, som tror att Arise Windpower når en omsättning på över 300 miljoner kronor nästa år med en vinst före skatt på omkring 80 miljoner kronor.

Men den som vill investera i Arise Windpower ska inte räkna med ett snabbt klipp. Nästa kvartalsrapport väntas lägre resultat och först på ett års sikt är aktien köpvärd.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.