Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vindkraften växer trots allt

Publicerad: 25 augusti 2009, 11:48

Lågkonjunktur och finansieringsproblem till trots, vindkraftskapacitetn i Europa beräknas växa även i år. Däremot varnar den europeiska branschorganisationen för att tillväxten kan avta nästa år om inte bankerna börjar låna ut pengar.


Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Under 2009 beräknas vindkraftens kapacitet inom EU växa med 8 600 megawatt, enligt branschorganisationen European Wind Energy Association (EWEA). Det är en procent mer än förra årets tillväxt. Att industrin har klarat krisen så bra tror organisationen beror på att tillverkarna hade orderböckerna fulltecknade när krisen bröt ut.

Däremot tror EWEA att krisens effekter kan bli desto tydligare nästa år, om inte något görs snabbt för att stimulera finansmarknaden.
”Det är nödvändigt att alla miljarder euro som regeringarna har gett de europeiska bankerna genom stimulanspaket när den verkliga ekonomin”, skriver EWEA i ett pressmeddelande.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.