Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Vindkraftverken blir högre i framtiden

Publicerad: 22 April 2014, 09:52

I dag är de högsta vindkraftverken i Sverige 185 meter men snart kan det komma att byggas ett tusental kraftverk med en höjd på 220 meter.


Ämnen i artikeln:

Vindkraft

De svenska vindkraftverken kan bli högre i framtiden. Enligt Carl-Arne Pedersen, vice ordförande i Svensk vindkraftförening innebär detta att man får en jämnare vindproduktion, något som i sin tur leder till att miljöpåverkan blir mindre.

I dag är de högsta verken 185 meter men om branschen får bestämma kommer det inom kort att finnas över 1 000 vindkraftverk med en höjd på uppemot 220 meter. De nya jättevindsnurrorna kommer med största sannolikhet att möta motstånd från vissa miljöorganisationer och de som anser att de förfular landskapet men fågellivet kommer inte att påverkas menar Carl-Arne Pedersen.

– Fåglarna jagar inte uppe på de höjderna. De jagar där det finns insekter och insekterna finns i skogsområdena på mellan 30 och 40 meters höjd, säger han till SR Östergötland.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.