Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vinnarna av ”Utmärkt hållbar leverantör” och ”Utmärkt hållbar upphandlare”

Publicerad: 21 mars 2012, 15:34

På onsdagen delade Miljöstyrningsrådet ut priserna ”Utmärkt hållbar leverantör ” och ”Utmärkt hållbar upphandlare” på konferensen Hållbar Upphandling 2012. Sveriges näringsminister Annie Lööf fick äran att dela ut priserna till de lyckliga vinnarna.


Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Priset för "Utmärkt Hållbar Upphandlare" gick till Malmö Stad som mottogs av upphandlingschefen Sanny Hell, kommunalrådet Lari Pitkakangas och hållbarhetsansvarige på upphandlingsenheten Emma Johansson.
– Man kan väl säga att vi får priset för långt och träget arbete. Vi startade med det här redan år 2000. Sen gjorde vi stora förändringar av vårt organisationstänk under 2009 och 2010 då vi bland annat ändrade vår upphandlingspolicy. De här sakerna har börjat komma igång nu, säger upphandlingschef Sanny Hell.

Priset för "Utmärkt Hållbar Leverantör" gick till företaget Textilia. VD Tomas Bergström och miljö- och kvalitetschefen Jonas Olaison tog glatt emot utmärkelsen av Annie Lööf.
– Vi har inte haft någon ambition att vinna ett pris. Men det är så klart kul att vårt arbete syns, säger Jonas Olaison som påpekar att den svenska upphandlingen skulle kunna bli ännu bättre med riktiga utvärderingskrav istället för skall-krav.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev