Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vinnova begär fördubblade anslag

Publicerad: 12 mars 2003, 14:08

Vinnova, Verket för innovationsutveckling, vill ha en ökad satsning på hållbar tillväxt och begär därför fördubblade anslag i årets budgetunderlag till regeringen.


Verket anser att den behovsmotiverade, särskilt den tekniska, forskningen vid forskningsinstitut, universitet och högskolor måste stärkas kraftigt för att inte bli en flaskhals i innovationssystemen.

– Innovationer – det vill säga nya produkter, tjänster och processer – är grunden för hållbar tillväxt, sade Vinnovas generaldirektör Per Eriksson på onsdagen.

Enligt Vinnova är Sveriges teknikforskning för liten i en internationell jämförelse, och dessutom kräver den tekniska grundutbildningens stora expansion en motsvarande utbyggnad av forksningen. Minskade utbetalningar från löntagarfondsstiftelserna och minskad forskning inom näringslivet har förvärrat situationen ytterligare, enligt Vinnova.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.