Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vinstlott värd miljarder till Haldex

Publicerad: 16 april 2009, 05:23

Haldex ska leverera fyrhjulsdriftssystem för 4,5 miljarder till Volkswagens nya modulära plattform.


Volkswagen har valt Haldex som leverantör av fyrhjulsdriftssystem till den modulära plattform biltillverkaren ska börja bygga 2012, meddelar Haldex.

Affären är den största i Haldex historia.

– Det är en framgång för Haldex att Volkswagen med sina planer på ett utökat erbjudande av fyrhjulsdrift har Haldex som förstahandsval av långsiktig partner”, säger Joakim Olsson, koncernchef och vd för Haldex, i ett pressmeddelande.

Systemet kommer att tillverkas och levereras från Landskrona där Haldex tidigare varslat personal vid flera tillfällen. Några nya jobb väntas inte ordern ge, men risken för fler varsel uppges minska.

– På tjänstemannasidan kan man säga att det gör det ja. Som det ser ut idag så kommer vi att jobba med den nuvarande personalstyrkan. I alla fall under den här närmaste tiden. Vad det handlar mycket om nu fram till 2012 blir ju ytterligare produktutveckling, förfining och introduktionen, säger Joakim Olsson till nyhetsbyrån SIX.

Haldex-systemet ska ersätta existerande plattformar hos VW och även ” bli tillämpliga för andra plattformar och modeller i Volkswagens produktprogram”, skriver företaget.

Värdet på ordern, 7,5 miljarder kronor under en sjuårsperiod, uppges innebära en dubblering av dagens volymer.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev