Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Visa lovar fossilfria korttransaktioner – redan nästa år

Publicerad: 5 mars 2018, 12:32

Foto: Sean MacEntee/ Flickr

Betalkortjätten Visa lovar en stor omställning till 100 procent förnybart – redan nästa år.


Världens näst största betalkortsföretag, Visa, har åtagit sig att gå över till 100 procent förnybart i hela verksamheten år 2019. I dag kommer 35 procent av Visas globala elanvändning från förnybara källor. Det är den siffran som ska ändras till 100 procent. För att nå målet kommer Visa att investera i egen produktion av förnybar energi. Den nya energiproduktionen kommer främst att förläggas i USA och i Storbritannien där företaget har sina största datacenter och där 80 procent av företagets elanvändning sker. Visa arbetar också aktivt med energieffektivisering i datacentren.

De senaste åren har företaget Visa engagerat sig allt mer i klimatfrågan, bland annat genom att delta i det USA-baserade nätverket Business Renewable Center där Visa skrivit under åtagandet ”Corporate Renewable Energy Buyers’ Principles”. Det nya åtagandet sker under flaggen RE100 som drivs av miljöorganisationen The Climate Group och finanssektorns klimatinitiativ CDP.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.