Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Vita Huset erbjuds gratis solcellstak

Publicerad: 27 april 2010, 04:30

Företaget Sungevity erbjuder president Obama ett gratis solenergisystem. För att uppmärksamma erbjudandet har de startat ett upprop på webben.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolenergiTeknik

Sungevity erbjuder Vita Huset ett solenergisystem på 103 paneler och 17,85 kW, som en gåva utan kostnader för vare sig presidenten, regeringen eller skattebetalarna, om man bortser från underhåll och skötsel.

Om presidenten inte vill ta emot presenten – värd cirka 750 000 kronor – erbjuder sig företaget även att hyra ut utrustningen. För 4 000 kronor i månaden får Vita Huset ett solcellsstak, och i det priset ingår underhåll och skötsel.

Enligt företaget skulle solcellspanelerna minska Vita Husets elräkning med 81 procent, eller cirka 12 000 kronor i månaden.

För att få uppmärksamhet kring sitt erbjudande har Sungevity lanserat webbplatsen www.solaronthewhitehouse.com, där företaget presenterar sin fullständiga offert och redogör för de ekonomiska och miljömässiga fördelarna. Där kan man också skriva på ett upprop för att president Obama ska acceptera erbjudandet.

Företaget tror att ett solcellstak på Vita Huset kan bli en viktig symbol, som visar världen att USA tänker satsa på grön energi.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.