Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Volvo avslöjar mer om nya S60

Publicerad: 16 December 2008, 10:34

Volvo lyfter ytterligare på locket till nya Volvo S60 Concept. Här är de nya bilderna.


Världspremiär för Volvo S60 Concept är under Detroit Motor Show i början av januari. Men bolaget smyger sedan en tid ut nya detaljer kring bilen. Nu väljer man att publicera ett helt batteri bilder och Teknik360 visar de viktigaste.

På utsidan är släktskapet med ursprungliga S60 tydligt.

– Konceptbilens exteriör ger en klar fingervisning om vad kunderna kan vänta sig av nya S60. Inuti har vi varit ännu mer vågade. Där handlar det även om en framtidsvision på lite längre sikt, kommenterar Volvo Personvagnars designchef Steve Mattin.

Coupéinspirerat var det

Motorn är en fyrcylindrig 1.6-liters bensinmotor GTDi-insprutning på 180 hästkrafter. Motorn lämnar ifrån sig 119 gram koldioxid per kilometer.

Dörrarna bak är av "parallellogramtyp" och öppnas med en knapptryckning varpå främre delen svänger ut. Den öppnad dörren har sitt slutläge i höjd med bakhjulet. Mer traditionell lösning på produktionsbilen, gissar vi

Den nya modellen är rymmer ett antal nya säkerhetsfunktioner. Bland annat upptäcks och skyddas fotgängare som kliver ut framför bilen med radar- och kamerafunktioner. Om föraren inte reagerar på faran genom att bromsa eller välja gör bilden det automatiskt.

Inredningen skiljer sig markant från tidigare S60, åtminstone i konceptutförande

– De tidigare teknikstegen utvecklades för att hjälpa föraren undvika kollisioner med andra fordon. Nu tar vi ett jättekliv framåt med en teknik som även hjälper till att skydda oskyddade trafikanter. Vi går dessutom från femtioprocentlig till full automatisk bromskraft, säger Thomas Broberg, säkerhetsexpert vid Volvo Personvagnar.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.