torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo-försäljningen startar i februari

Publicerad: 23 januari 2009, 09:28

I mitten av februari inleds säljoffensiven av Volvo Personvagnar. Dokument ska inom kort skickas till presumtiva köpare, enligt uppgifter.


I februari börjar Ford mer aktivt att sälja Volvo Personvagnar, skriver Bloomberg News och hänvisar till en anonym källa. Den amerikanska biltillverkaren uppges förvänta sig konkreta bud från en rad kinesiska företag.

Försäljningsdokumentation ska enligt den anonyma källan skickas ut i mitten av februari.

– Det är inte en ideal tidpunkt att sälja men uppenbarligen finns ett behov av pengar, säger Alan Baum på analysföretaget Planning Edge till Bloomberg News.

Baum tror att de enda tänkbara köparna kan komma från Kina. Indiska Tata bedöms till exempel ha ”händerna fulla” med Jaguar och Land Rover. Bland de potentiella köparna nämns SAIC Motor som är Kinas största biltillverkare, Chery Automobile och Guangzhou Automobile Group. En talesperson för SAIC avböjer från att kommentera uppgifterna. Cherys talesperson Jin Yibo medger bara ett allmänt intresse för samarbeten med andra företag. På Guangzhou uppges inga beslut vara fattade om att överta tillgångar från utländska tillverkare.

Det mest intressanta med Volvo bedöms vara utvecklingskapaciteten och återförsäljarnätverket.

– Är du en kinesisk biltillverkare som vill etablera dig på den globala marknaden kommer detta att vara mycket tilltalande, säger Michael Robinet, analytiker på CSM Worldwide, till Bloomberg News.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev