söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo kan få belgisk miljardgaranti

Publicerad: 25 maj 2009, 06:42

Den flamländska regionregeringen vill ge Volvo Personvagnar garantier för EIB-lån på 200 till 300 miljoner euro.

Ämnen i artikeln:

Volvo

Volvo och den svenska regeringen kom inte överens. Förhandlingarna om lånegarantier för EIB-lån lades nyligen på is. I dag träffade Volvo PV:s vd, Stephen Odell, den flamländske premiärministern Kris Peters i Bryssel för att diskutera lånegarantier. Mötet, det andra i ordningen, rapporteras ha gått bra, rapporterar TT.

– Det är viktigt att fabriken i Gent har en framtid. Sysselsättningen där är mycket viktig, sade Kris Peeters vid en presskonferens efter mötet där han uppgav att regeringen är villig att under vissa villkor ställa upp med garantier för EIB-lån på 200 till 300 miljoner euro

En arbetsgrupp från Volvo PV och den flamländska regionregeringen ska diskutera villkoren mer detaljerat. Ambitionen är att så snart som möjligt bli klara med föhandlingarna.

– Ju snabbare desto bättre, sa Stephen Odell, enligt TT.

Volvo PV vill inte i detalj uppge vad pengarna ska användas till men uppger att det gäller anläggningen i Gent där mindre och bensinsnålare bilar ska byggas. Nära 3.800 personer arbetar på anläggningen i Gent där bland annat nya XC60 byggs.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev