Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo skriker efter ingenjörer

Publicerad: 29 mars 2011, 09:08

Nu behövs det folk på Volvo Personvagnar. En del inom produktion, inköp, it och marknadsföring. Men framförallt behövs ingenjörer. Av 1.000 planerade svenska rekryteringar gäller 900 ingenjörer.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Produktionstakten på Volvo Personvagnar ökar och nu behöver företaget rekrytera. Sammanlagt 1.200 personer ska anställas, varav 1.000 i Göteborg och 200 i belgiska Gent. 900 av de svenska tjänsterna kräver en ingenjör. Det Volvo PV söker är kompetens inom elektrifiering.

”Elektrifierade bilar är en del av den avancerade teknologi för bränsleeffektivitet där Volvo Personvagnar satsar stort”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det här är en av de största rekryteringskampanjerna som Volvo Personvagnar någonsin genomfört. De nya ingenjörerna behövs för att utveckla de teknologier och bilmodeller som ingår i den aggressiva produktplan som vår styrelse och företagsledning har tagit fram, säger personaldirektör Björn Sällström i en kommentar.

Personalbehovet följer på den vändningen för bilindustrin som kom under 2010. Under året ökade försäljningen med 11,6 procent jämfört med 2009, enligt Volvo PV.

– 2008 var det inte var lika muntert när vi och hela industrin var i kris. Vi var tvungna att lämna besked om uppsägningar två gånger. Totalt försvann 6.000 arbetstillfällen under 2008 och 2009”, säger Björn Sällström, personaldirektör på Volvo Personvagnar, till Di.se.

Rekryteringar kommer även att göras inom inköp, it och marknadsföring samt produktion.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev