Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo V70 tillbaka som miljöbil

Publicerad: 16 december 2010, 07:40

Produktionsuppehållet för V70 2.5FT blir kortare än väntat. Snart finns miljöbilsversionen av Volvo-kombin åter i handeln.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Miljöbilsversionen av Volvo V70, 2.5 FT, ska börja produceras i början på februari 2011, meddelar Volvo. Produktionen stoppades i höstas för att utföra anpassningar till de skärpta utsläppskraven i Euro 5-bestämmelserna som gjorde att V70-modellen och även en S80-modell inte längre kunde miljöbilsklassas.

När beskedet kom i höstas om stoppet togs bilhandeln på sängen.

– Det är i stort sett bara dieslar som gäller när vi ser på nybeställningar. Kunder som vill ha en V70 Drive kommer inte att vänta i sex månader. Antingen väljer de en annan miljöklassad Volvo – eller en motsvarande modell hos en konkurrent, sa Gunnar Kjellman, vd för leasingföretaget ALD Automotive, då till Dagens Nyheter.

Stoppet har kunnat kortas tack vare framsteg i certifieringsarbetet. Både bilar med manuell växellåda och automatlåda kommer att nå kraven, enligt Volvo.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.