Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo vill försonas med regeringen

Publicerad: 20 maj 2009, 02:52

Det blev frostigt mellan regeringen och Volvo när förhandlngarna om EIB-lån på 200 miljoner euro sprack. Nu sträcker Volvo ut en hand.


Ämnen i artikeln:

Volvo

Volvos vd, Stephen Odell, skickade på tisdagen ett försoningsbrev till näringsminster Maud Olofsson och finansminister Anders Borg, rapporterar TT.

Det blev kylslaget mellan parterna i början av maj när det stod klart att diskussionerna om lånegarantier för ett statligt lån i Europeiska investeringsbanken lades på is.

”Jag är säker på att ni är lika besvikna som jag”, skriver Odell och uttrycker förhoppningar om att kunna ta del av regeringens stödpaket, skriver TT som tagit del av brevet.

På näringsdepartementet föll utspelet i god jord. Jöran Hägglund, statssekreterare på departementet, har bjudit in Stephen Odell.

– Det ligger i bådas intresse att reda ut en del mediebilder. Det här brevet gav oss en anledning att träffas snabbare", säger Hägglund till TT.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Volvo

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News