fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Volvo visar S60 – och lanserar ny kombi

Publicerad: 12 januari 2009, 07:24

S60 Concept visades upp i Detroit i går. Samtidigt meddelar Volvo att bilen även kommer som en kombi – tillverkad på Torslandaverken.


Volvo lanserade S60 Concept på bilsalongen i Detroit i går. Bilen ska dyka upp på marknaden nästa år och då vara försedd med en fyrcylindrig motor på 1,6 liter. Effekten, 180 hästkrafter, uppnås med bland annat lättrycksturbo och direktinsprutning och bilen bör pricka miljömässigt rätt med en förbrukning på 0,5 liter milen och koldioxidutsläpp på 119 gram per kilometer.

Men redan kända S60 är inte Volvos enda nyhet på Detroit-mässan. Företaget meddelar även att S60 kommer i ett utförande, V60, skriver Göteborgs-Posten. S60 gör entré under våren nästa år kombin ska dyka upp ett halvår senare. Enligt vd Stephen Odell ska V60 tillverkas på Torslandaverken i Göteborg.

Exteriört ska produktionsmodellen av S60 likna det koncept som nu visas. Den sportiga karaktären ska återfinnas även på V60. Interiören kommer dock inte, som konceptet, ha mittkonsol i Orrefors-kristall eller paneler av drivved.

Var S60 ska byggas är inte kommunicerat men enligt Göteborgs-Posten är det belgiska Gent som gäller. Där byggs redan i dag C30, S40, V50 och XC60.

Torslandaverken har drabbats hårt av neddragningarna på Volvo. I december blev det klart att de tidigare varslen resulterade i 2.721 uppsägningar varav 1.800 drabbar just Torslanda.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev