måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Von der Leyen tråcklar ihop nettonollpaket i Nordamerika

Publicerad: 15 mars 2023, 09:23

Ursula von der Leyen.

Foto: Virginia Mayo

När kommissionens ordförande Ursula von der Leyen återvänt till Bryssel efter sin rundresa i Nordamerika konstaterade hon att det nu fanns överenskommelser om samarbete om både kritiska råvaror och några av de industristrategier som behövs inför den stora klimatomställningen.

Ämnen i artikeln:

Miljöpolitik

Kerstin Lundell

kerstin.lundell@aktuellhallbarhet.se


Efter besöken i Kanada och USA kommer EU:s Ursula von der Leyen hem med såväl avtal om råvaror som en öppning för samordning med president Bidens klimatsatsning IRA.

”För oss på båda sidor Atlanten är det viktigt att veta vilka stöd som ges till den gröna industri, så att vi kan säkra samarbetet för att få den att växa. Det är helt avgörande för att vi ska få en cirkulär nettonoll-ekononomi”, kommenterade hon rundresan i ett offentligt uttalande.

Med sig hem hade hon en överenskommelse om viktiga råvaror med Kanada och ett samarbete för ren energi, The Clean Energy Incentives Dialogue, med USA.

Störningar i den transatlantiska handeln ska undvikas berättade hon. ”Vi ska koordinera våra stödprogram så att de förstärker varandra”, står att läsa i kommentaren från Ursula von der Leyen.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev