Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Willys första dagligvarukedjan som helmärks med Bra Miljöval.

Publicerad: 6 december 2010, 09:31

Daglivarukedjan Willys blir först i Sverige med att få samtliga butiker godkända för Bra Miljöval.


Ämnen i artikeln:

MiljömärkningNaturskyddsföreningen

Att få alla 120 dagligvarubutiker märkta med Bra Miljöval betyder bland annat för Willys att alla butiker måste ha ett stort utbud av  miljömärkta varor. Dessutom måste allt mjukpapper, allrengöringsmedel, tvätt- eller diskmedel som säljs vara miljömärkta.
– Det är en lång process att få till stånd miljömärkning av en hel butikskedja. Willys har gjort ett stort jobb som konsumenterna kommer att uppskatta när de handlar i Willys butiker, säger Eva Eiderström som är chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen som under ett år kontrollerat alla de 120 butikerna.

Willys är idag den enda daglivarukedjan som har märkt samtliga butiker med Bra Miljöval. Förutom miljömärkta produkter måste Willys butiker också arbeta med miljöfrågan internt, till exempel genom att sortera avfall, endast använda el från förnybara källor samt energieffektivisera verksamheten.
– Willys är en lågpriskedja, men vi ser ingen motsättning i lågt pris och omtanke om miljön. Nu har våra kunder ett kvitto på att de handlar i en butik som har ett seriöst engagemang i miljöfrågor, säger Thomas Evertsson som är vd på Willys.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.