Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

WWF får nya viktiga avtal med Tetra Pak och Ikea

Publicerad: 22 Februari 2006, 08:15

Tetra Pak kommer att minska företagets koldioxidutsläpp med minst en tiondel de närmaste fem åren, enligt ett nytt avtal med Världsnaturfonden WWF.


– Världsnaturfonden ligger i framkant vad gäller utvecklingen inom miljöområdet. Vi har sett att våra mål samverkar med Världsnaturfondens och vi vill säkerställa att Tetra Pak är en föregångare när det gäller användningen av förnybar råvara, säger Claes Du Rietz, Vice President, Tetra Pak Global Environment.

Enligt avtalet ska Tetra Pak stödja etableringen av ett globalt resurscenter med målet att sprida kunskap och information om skogar med höga bevarandevärden. Avtalet ger också bidrag till WWFs skogs- nätverk (Global Forest Trade Network (GFTN), som bildats för att minska illegal skogsavverkkning och bidra till ansvarsfulla inköp av trä- och pappersprodukter.

Vidare kommer Tetra Pak och WWF att tillsammans arbeta för att utveckla leveranserna av grön energi genom ”EUGENE Green Power in Europe.

I ett annat viktigt avtal har Världsnaturfonden och Ikea kommit överens om en ny treårsperiod för ansvarsfullt skogsbruk i Kina, Laos, Kambodja, Ryssland, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Lettland och Litauen.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.