Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

WWF: Tigern kan vara utdöd om tio år

Publicerad: 15 maj 2012, 07:44

Den omfattande tjuvjakten på tiger fortsätter. WWF säger att arten kan vara utrotad redan om tio år.


Det är SR Ekot som berättar om att tjuvjakten på tiger fortsätter att vara omfattande. Enligt WWF kan arten vara utrotad redan om tio år. Försöken att rädda tigern som art bromsas ständigt av den omfattande jakten, som enligt WWF ger tjuvjägarna stora pengar.
– Internationell arthandel är en av de fem mest inkomstbringande aktiviteterna, och risken att åka dit är fortfarande väldigt liten, säger WWF:s  Ola Jennersten till SR Ekot.

WWF berättar att det bara i år hittills rapporterats 22 händelser relaterade till tjuvjakt av tiger. Det finns också enligt WWF en fortsatt stark efterfrågan på tigerprodukter.
– Det stora behovet av tigerdelar till den orientaliska medicinen och som statussymbol, i Kina framför allt, att visa grannen att man har råd att bjuda på vin som är gjort av tigerdelar, säger Ola Jennersten till SR Ekot.

De senaste 100 åren har 97 procent av de vilda tigrarna dött ut. 2010 fanns det bara 3200 tigrar kvar. Den räddningsplan för tigern som sjösattes i Sankt Petersburg och där målet var att fördubbla tigerpopulationen till 2022 har hittills inte gett några resultat. I dag, tisdag, inleds ett uppföljande möte där de 13 länderna som har tigrar ska rapportera om läget.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.