Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

WWF: Varför gör ni inget?

Publicerad: 28 april 2015, 07:51

Nio av tio beslutsfattare i politiken och näringslivet instämmer helt eller delvis i påståendet att dagens kapitalflöden måste styras om från miljöskadliga till hållbara verksamheter för att det inte ska gå åt pipsvängen.


Ämnen i artikeln:

EkonomiVärldsnaturfondenWWF

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 28 april.

Det visar en hållbar ekonomi-rapport från Världsnaturfonden. Undersökningen baseras på 781 svar från makthavare i offentlig och privat sektor; riksdagsledamöter, myndighetspersoner och näringslivsföreträdare, även företrädare från finanssektorn medverkar i enkäten.

”Studien visar att svenska beslutsfattare överlag har låg eller ingen tilltro till att miljöproblem kan lösas med dagens ekonomiska modeller”, skriver WWF, som menar att det rådande ekonomiska klimatet hotar ekonomin och det framtida välståndet.

Men trots att insikten finns om att det går åt fel håll görs inget för att bryta den destruktiva trenden, konstaterar WWF som undrar:
”Varför händer så lite i praktiken?”

WWF-undersökningen i korthet:
– 67 procent av rapportdeltagarna uppger att deras verksamheter har tydliga miljömål integrerade i beslutsprocessen för investeringar.

– 42 procent förklarar att deras miljömål är tillräckliga för att uppnå hållbarhet.

– 17 procent deklarerar att miljömålen i verksamheten är baserade på att Sveriges ekologiska fotavtryck ska rymmas inom en planet.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News