Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Yngre ser sig som effektivare

Publicerad: 25 november 2014, 11:50

En majoritet av 18-30-åringarna anser att de är mer effektiva i jobbet än sina äldre kollegor, som en följd av att de använder internet på ett smartare sätt, enligt en studie.


Det är Cisco som gjort en studie om framtidens arbetsplatser och användningen av uppkopplade prylar i arbetet. Studien, som går under namnet Cisco Connected World Technology Report, har gjorts i femton länder.
Resultatet visar att 56 procent av 18-30-åringarna (som kallas generation Y) anser att de är mer effektiva på jobbet än sina kollegor i generation X (31-50-åringar), bland annat eftersom de anser sig använda internet på ett mer effektivt sätt.

En fjärdedel av den yngre generationen uppger också att de skulle kunna tänka sig att operera in ett implantat i hjärnan för att alltid ha tillgång till internet, om det var möjligt.

Rapporten visar vidare att 58 procent inom personavdelningen skulle kunna tänka sig att anställa en person baserat på intervjuer över videokonferens utan att träffas i verkligheten.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.