Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ytterligare 2.000 får gå från Sony Ericsson

Publicerad: 17 april 2009, 04:55

Nytt sparpaket på Sony Ericsson. Ytterligare 2.000 får gå.


Sony Ericssons redovisar en förlust på 370 miljoner euro för årets första kvartal. Försäljningen uppgick till 1.736 miljoner euro. Resultatet var i linje med analytikernas förväntningar.

Sony Ericsson sålde 14,5 miljoner mobiltelefoner under kvartalet, jämfört med 22,3 miljoner under motsvarande period i fjol. Bolaget har enligt egna uppskattningar en marknadsandel på 6 procent vilket innebär en minskning med 2 procentenheter för det fjärde kvartalet förra året. I år räknar Sony Ericsson med att den globala försäljningen minskar med 10 procent.

I samband med rapporten lanserar Sony Ericsson ytterligare ett sparpaket – det tredje på kort tid – som innebär att ytterligare 2.000 personer får lämna företaget.

Hur varslen kommer att slå är för närvarande okänt. Några varsel i vare sig Lund eller Kista ska ännu inte ha förekommit, enligt källor till Teknik360.

Kostnaden för sparprogrammet som ska vara genomfört i mitten av 2010 väntas bli cirka 200 miljoner euro. Besparingen förväntas bli 400 miljoner euro.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev