Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Zlatan vill utrota världens hunger

Publicerad: 16 februari 2015, 06:21

Den svenska fotbollsstjärnan har tatuerat in namn på svältande människor på sin kropp i en kampanj för FN:s livsmedelsprogram WFP.


– Vart jag än går så känner folk igen mig, ropar mitt namn, hurrar för mig. Men det finns namn som ingen bryr sig om att komma ihåg, ingen jublar för de 805 miljoner människor som i dag lider av hunger i världen, deklarerade Zlatan Ibrahimovic på en presskonferens på fotbollsklubben Paris Saint-Germains huvudkontor i samband med lanseringen av kampanjen, som är uppbyggd kring de 50 namn som symboliskt representerar de 80 miljoner människor som för närvarande tar emot stöd från WFP i kriserna i Syrien, Irak, Sydsudan, Centralafrikanska republiken, de Ebola-drabbade länderna Guinea, Sierra Leone och Liberia, samt i Bolivia, Kambodja och Demokratiska republiken Kongo, där WFP hjälper till att bygga upp motståndskraftighet.

– Var och en av de 805 miljoner människor som lider av hunger i världen har ett namn, en röst, en historia att dela. Zlatan har antagit utmaningen och vill bära deras berättelser på sin egen hud, så att världen inte ska glömma dem, säger Marina Catena, WFPs direktör i Frankrike och Monaco.

Läs pressmeddelandet.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.