Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Livsmedel

09.00–09.45 Löser Foodtech och smart logistik livsmedelsbranschens hållbarhetsutmaningar?

Publicerad: 19 Juni 2018, 10:37

Arrangör: Svenska Retursystem


Onsdag 09.00–09.45 Löser Foodtech och smart logistik livsmedelsbranschens hållbarhetsutmaningar? from Bonnier Business Media on Vimeo.

FN:s globala mål ska stimulera till handling inom områden som är avgörande för mänskligheten och planeten. Det handlar bland annat om att fördubbla jordbrukets produktivitet och halvera det globala matsvinnet. På seminariet får vi höra om några av de digitala och tekniska lösningar som driver livsmedelsindustrin mot ökad hållbarhet. Det handlar om allt från förarlösa fjärrstyrda ellastbilar och appar för minskat matsvinn, till att skapa transparens kring produkters hållbarhet. Det handlar också om smarta förpackningar, framtidens citylogistik, e-handel och fossilfri distribution. Men är branschen redo för dessa förändringar? Vilka krav ställs på branschens aktörer för att göra förändringarna möjliga?

Medverkande:

- Jonas Arnberg, vd, HUI
- Robert Falck, vd, Einride
- Tobias Åbonde, ansvarig konsumentrelationer, Bring
- Åsa Sandberg, Hållbarhets- och samhällskommunikatör, Coop
- Maria Svantemark, nordisk hållbarhetschef, Findus
- Anna Elgh, vd, Svenska Retursystem, moderator

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.